Ще има антикризисни компенсации, увери  депутатът от ГЕРБ-Перник Кирил Ананиев

Ще има антикризисни компенсации, увери  депутатът от ГЕРБ-Перник Кирил Ананиев

С погача и баница с късмети посрещнаха журналистите на първата за 2023 година пресконференция областният координатор на ППГЕРБ в Перник- Емил Костадинов и народният представител Кирил Ананиев.

„Нека си пожелаем най-вече да е здрава и успешна новата 2023 година. Надяваме се тя да е по-спокойна, макар че по всичко изглежда, че от страна на политически събития не се очертава да е спокойна“, заяви Емил Костадинов.

„Много е важно тази година да е спокойна, защото не се знае как ще продължи войната в Украйна. Освен това ви желая много щастливи моменти в професионалната работа на журналистите и много обич в семействата ми. Надявам се да бъдем заедно при важните събития за областта. Разчитаме на вашата обективност, защото съм убеден, че хората ви четат и гледат и от вас се информират за случващото се в региона и страната“, пожела Кирил Ананиев.

На въпрос на Днес и утре- кое наложи отмяната на компенсацията от 25 ст. за литър гориво и мислят ли народните избраници зя някакъв друг вид компенсация, Кирил Ананиев поясни:“ Работи се по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво. Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца“. Според Ананиев, работи се върху няколко варианта за компенсации. Единият от тях е цялото население и бизнесът да имат право на отстъпка. Другата идея, която също е сред разглежданите, е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани. Обмисляло се и разширение на обхвата на мярката, предвиждаща подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт.