Неочаквана ваканция: вижте всички почивни дни през 2023 година

Неочаквана ваканция: вижте всички почивни дни през 2023 година

Днес е последния празничен ден от серията покрай Нова година. Но 2023-та предлага още куп възможности за почивка извън отпуските. Ето как може да навържете празниците така, че да отморите максимално.

През януари почивните дни са два – 1 (неделя) и 2 януари заради посрещането на Новата година. През февруари обаче няма официални празници и почивни дни. 

През март се събират три почивни дни заради Националния празник на България и така ще се почива 3, 4 и 5 март (петък, събота и неделя).

През месец април е най-големия християнски празник Великден и по този повод се събират четири почивни дни – 14, 15, 16 и 17 април (петък, събота, неделя и понеделник).

През май също ще има много почивни дни и възможности за сливане на отпуски. Денят на труда – 1 май (понеделник) е неработен. Около Гергьовден ще се почива 6, 7 и 8 май (събота, неделя и понеделник). Почивен ще бъде и 24 май (сряда), когато честваме Деня на Кирил и Методий, българската просвета и култура.

През юни, юли и август, за съжаление няма предвидени официални почивни дни, но пък за сметка на това месеците са ваканционни и мнозина вземат почивни дни от годишния си платен отпуск.

Септември ще се почива в Деня на Съединението (6 септември). А около Деня на Независимостта (22 септември) се събират три почивни дни – 22, 23 и 24 септември (петък, събота и неделя).

През октомври и ноември ще напънем сили като за последно, тъй като в двата месеца не се предвиждат официални почивни дни.