ОДМВР- Перник апелира към гражданите да подават сигнали освен в социалните мрежи и в полицията

ОДМВР- Перник апелира към гражданите да подават сигнали освен в социалните мрежи и в полицията

„Изключително сме благодарни на хората, които проявяват своя граждански дълг, публикувайки снимки и материали в социалните мрежи, касаещи най-различни проблеми, в това число и такива, от компетентността на полицията“, заявяват от ОДМВР – Перник. Органите на реда доста често се самосезират, но поради липсата на достатъчно данни за подателите на сигналите, както и на информация за номера на автомобили, място на нарушението и други подобни, извършителите остават ненаказани. 

 За постигането на по-голям превантивен ефект и за получаване на обратна връзка за това, какво е станало с подаден сигнал и какво отношение е взето, ръководството на полицията призовава гражданите да подават своите сигнали освен в социалните мрежи и на следните имейли: pernik@mvr.bg и kat-pernik@mvr.bg

   Припомняме, че по една от последните публикации в социална група, за спрял неправилно товарен автомобил, превозващ газови бутилки на пътя София – Кюстендил, на разклона за гр. Батановци е установена фирмата и е призован водачът, за връчване на акт за установяване на административно нарушение. 

 Борбата с престъпността и опазването на обществения ред са най-ефективни когато полицията и гражданите са в непрекъснато взаимодействие. Практиката показва, че когато това е налице, нарушителите и извършителите на противоправни деяния намаляват до минимум.