Първите 3 газови когенерации се появиха на календара на „Топлофикация Перник“

Първите 3 газови когенерации се появиха на календара на „Топлофикация Перник“

„Към настоящия момент въглищата ни осигуриха спокойствието за топла и прогнозируема зима. Успяхме да запазим и промоционалната си политика, и да гарантираме отоплението, а това спокойствие в бурните времена, в които живеем, е безценно. Смятам, че още години въглищата ще бъдат сигурен стълб на българската енергетика и ще гарантират енергийния баланс и сигурност, а ние трябва да се отнасяме с внимание и уважение към този ценен ресурс. Зеленият преход обаче е в ход и ние трябва да работим упорито, за да гарантираме отоплението и утре. За Перник това е особено важно, защото електропреносната мрежа няма да издържи с отопление на електрическа енергия. През 2023 година част от топлинната енергия може да бъде произведена от природен газ и това е едно ново начало в 70 годишната ни история. Освен това съм щастлив да съобщя, че на площадката са разтоварени и нови газови мощности, които предстои да бъдат монтирани“. Това заяви инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на „Топлофикация Перник“. Според него 2023 година ще бележи новия път на дружеството.

В навечерието на Новата 2023 година, изпълнителният директор на пернишкото топлофикационно предприятие сподели, че завършва настоящата година с надежда, оптимизъм и благодарност към целия екип и към жителите на града. Оптимизмът му се крепи на вярата в доброто и на професионалистите в екипа, защото всяка трудност се преодолява с опит, знания и разум.

„Пожелавам на всички перничани да бъдат здрави, да посрещнат една топла и уютна Коледа и нека новата 2023 година да донесе благоденствие, мир и по -спокойни дни“, заяви инж. Чавдар Стойнев.