Все още не е ясна причината за пожара на автомобила, в който изгоряха тримата берачи на трюфели в района на село Рани луг в община Трън

Все още не е ясна причината за пожара на автомобила, в който изгоряха тримата берачи на трюфели в района на село Рани луг в община Трън

Пернишката прокуратура очаква назначените експертизи да дадат отговор за причината за нелепата смърт на тримата млади мъже, които дошли да берат трюфели в гората между трънските села Рани луг и Насалевци. На нарочна пресконференция днес, говорителят на пернишката прокуратура  прокурор Албена Стоилова поясни, че са назначени три експертизи. Те, заедно с резултатите от аутопсиите на телата на загиналите младежи се очаква да дадат отговор на въпроса- каква е причината за смъртта на тримата младежи.

Както Днес и утре вече информира читателите си, на 20 декември, около 13.40 в РУ на МВР-Трън е постъпил сигнал за изгорял автомобил и три трупа в него. Става въпрос за джип „Сузуки Витара“, който е собственост на единия от тримата изгорели в него младежи- на 22 години. Освен него в автомобила са намерили смъртта си и двама мъже – на 26 и 18 години.

На 19 декември, вечерта, две групи младежи, с два автомобила, дошли да берат трюфели в трънско. В единия автомобил били трима човека, а в другия- четирима. При пристигането си се разделили като се уговорили да се видят после. Братът на една от жертвите се чул с него около 5ч сутринта на 20-ти декември. Тъй като след това телефонът давал непрекъснато свободно, без някой да го вдигне, групата от четиримата тръгнали да ги търсят и така се натъкнали на още тлеещия автомобил и обгорелите тела, поясни прокурор Стоилова.

В багажника на изгорелия автомобил са открити изгорелите тела на две животни. Предполага се, че става въпрос за кучета, обучени да намират трюфели. Назначената ветеринарна експертиза ще докаже дали това предположение е вярно.

Назначената пожаротехническа експертиза трябва да установи дали автомобилът е умишлено запален или става въпрос за техническа неизправност. Автомобилът е бил с газова уредба. В близост до него не са открити следи от друго превозно средство. Четиримата мъже в другия автомобил вече са разпитани. Групата от седмината мъже от Омуртаг и друг път е идвала в трънско за трюфели“, поясни прокурор Албена Стоилова.