Над 1500 проверени в рамките на спецоперация в Пернишко

Над 1500 проверени в рамките на спецоперация в Пернишко

1591 водачи на автомобили са проверени по време на проведената на територията на региона акция на ROADPOL. Засиленият контрол е осъществен в периода 5 и 11 декември и е бил насочен основно към употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози. В рамките на операцията са установени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол над 1, 2 промила и един под въздействието на наркотични вещества. Установени са и 6 шофьори без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

След падналия сняг тази сутрин са станали три леки пътнотранспортни произшествия с нанесени материални щети.  Водач на лек автомобил се е ударил в разделителната мантинела на външноградската магистрала. Няма пострадали хора, но движението е било затруднено за определен период от време.

От „Пътна полиция“ напомнят на водачите, да се движат със съобразена с пътните условия скорост и да не предприемат рискови маневри на пътното платно. Автомобилите да бъдат с гуми, подходящи за шофиране при зимни условия и в пълна изправност.