Нямало данни за отвличане или друга принуда около изчезването на Сашко от Перник

Нямало данни за отвличане или друга принуда около изчезването на Сашко от Перник

Няма данни за отвличане или друга принуда около изчезването на 12-годишния Сашко от Перник. Това показва разследването до момента, съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници. По случая е образувано досъдебно производство за отвличане, а разследването още не е приключило. Експертизите обаче са показали, че по тялото и по дрехите на детето няма чужд биологичен материал. А такъв би останал, ако имаше принуда или намеса на други хора в изчезването, твърдят от телевизията.

На 19 ноември Александър от Перник бе открит жив от доброволци. Детето с аутизъм бе намерено в труднодостъпна местност над Червена могила, в землището на община Радомир. Детето бе настанено в „Пирогов“, а по-късно състоянието му беше стабилизирано. По този начин спасителната операция, продължила 9 дни, приключи успешно.

 По издирването на 12-годишния Сашко бе проведена най-масираната акция досега в пернишко. Освен сили на полицията, жандармерията, БЧК, спасителни служби, включиха се и хиляди доброволци. Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо. По първоначална информация от властите – имаше съмнения относно това дали детето е било отвлечено и дали е било насилствено държано някъде.

 „Девет дни Сашко е бил без храна и без вода. Това поставя под съмнение някои факти. Задачата на разследването е да установи дали появата му има връзка с обявената награда от 100 000 лева от бащата на Александър“, обяви на брифинг директорът на ОД МВР-Перник  старши комисар Павел Млеканов, в деня, когато Александър бе намерен.