Кръгла маса, посветена на предучилищното образование, в Перник

Кръгла маса, посветена на предучилищното образование, в Перник

Кръгла маса посветена на 140 години Предучилищно образование в България, се проведе в малкия салон на Двореца на културата. Темата на събитието бе „Заедно с децата на новото време“. В кръглата маса, организирана от ДГ № 6 „Българче“, ДГ № 11 „Знаме на мира“ и ДГ № 5 „Вела Пеева“ се включиха седем детски градини от община Перник.

Педагогически специалисти представиха добри практики от ежедневната си работа с децата в предучилищна възраст под формата на презентации, видеа и игри. Гостите, голяма част от които също преподаватели почерпиха опит от предложените им материали. На събитието бяха връчени и грамоти за принос към българския национален комитет за предучилищно образование – ОМЕП на хора отдали съзнателния си живот на предучилищното образование. 

На събитието присъстваха още началникът на РУО- Перник Ваня Коконова, Габриела Стоева – старши експерт по организация на средното образование, проф. дн Розалина Енгелс – Председател на БНК – ОМЕП, председателите на Областната и Общинска организация на съюза на работодателите в системата на народната просвета , Председателите на синдиката на българските учители и „Подкрепа“, кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова.