Губернаторът присъства на дискусия за енергийната бедност

Губернаторът присъства на дискусия за енергийната бедност

Областният управител Людмил Веселинов присъства на дискусия на тема „Да намалим сметките – енергийната бедност и цените“, която се състоя в Sofia Event Center. Събитието е организирано от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и е част от кампанията на Групата на социалистите и демократите в ЕП „Bring the bills down“ (Намалете сметките), включваща предложения за 15 конкретни мерки и 100 млрд. евро зимен пакет за солидарност за гражданите и бизнеса на страните членки на Европейския съюз.

Дискусията събра на едно място министри, народни представители, членове на ЕП, институции, синдикати, работодатели, местни власти, неправителствени организации и медии.

В първия панел участваха заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска, председателите на Комисиите по енергетика и по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание – Делян Добрев и Георги Гьоков, омбудсманът на Република България Диана Ковачева.

Във втория панел дебатираха министърът на земеделието Явор Гечев, председателят на КЕВР – Иван Иванов, Цветелина Пенкова – член на ЕП, президентът на КТ „Подкрепа“ – инж. Димитър Манолов, президентът на КНСБ – Пламен Димитров, изпълнителният директор на НСОРБ – Силвия Георгиева, изпълнителният директор на Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ – Драгомир Цанев, изпълнителният директор на Асоциация „Прозрачност без граници“ – Калин Славов.

На дискусията бяха представени юридическите рамки както и европейските и националните изисквания, които според социалистите трябва да бъдат актуализирани, за да отговарят на съвременните условия.