Пенсиите и добавките от 70 лева ще се изплащат между 7 и 20 декември

Пенсиите и добавките от 70 лева ще се изплащат между 7 и 20 декември

Изплащането на пенсиите през декември 2022 г. чрез пощенските станции ще започне на 7 декември (сряда) и ще приключи на 20 декември (вторник). То ще се извършва съобразно изготвения график, който ще бъде обявен във всяка една от тях. Това информираха от ТП на НОИ в Перник.

Преводите на сумите за декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 декември 2022 г. От ТП на НОИ съветват жителите на областта да спазват графика си за плащане, за да не се редят на дълги и изморителни опашки още в първия ден. Средствата за декемврийските пенсии са осигурени.

Във връзка с предстоящите коледни празници с декемврийските пенсии всички пенсионери ще получат допълнително по 70 лв., независимо от размера на получаваната от тях пенсия. Необходимите за това допълнителни 142 380 000 лева са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2022 г.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.