Актрисата Диана Димитрова разкри, че е станала жертва на насилие по време на снимки

Актрисата Диана Димитрова разкри, че е станала жертва на насилие по време на снимки

Софийската районна прокуратура се самосезира по повод статуса във Facebook на актрисата Диана Димитрова. Тя публикува свои снимки и обяснява, че преди пет години по време на снимки е станала жертва на насилие, предаде БТА.

От районната прокуратура съобщават още, че образуват преписка и започва проверка по случая.

В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Димитрова, за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него. След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

Димитрова публикува свои снимки в профила си във Facebook и разказа, че преди 5 години е станала жертва на насилие, а насилникът я е заплашил пред 30 души екип, че ще го направи отново.

„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба.

Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме “докосне“ по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми“, пише Димитрова.

По думите ѝ хора, които са станали свидетели тогава, са си затворили очите за станалото.

„И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди. Защо избрах това?  Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително. За мен днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове“, пише още в поста си Димитрова.

„Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение“, добавя тя.