Пернишката структура на „Възраждане“ се обяви  срещу приемането на еврото в България

Пернишката структура на „Възраждане“ се обяви  срещу приемането на еврото в България

Пернишката организация на политическа партия „Възраждане“ е категорично против въвеждането на еврото в България. Това заявиха на нарочна пресконференция днес от пернишката организация. На днешната пресконференция стана ясно, че структурата ще се включи в организирания в събота национален протест. Лидерът на  пернишката организация на партия „Възраждане“, Павел Павлов информира, че в протестното шествие могат да се включат всички граждани, които не са съгласни българският лев да бъде изпратен в историята.

Той обърна внимание на мудните действия по организирането и провеждането на национален референдум във връзка с въвеждането на общата европейска валута.“ За да бъде законен този референдум са необходими подписите на 400 000 души, затова забавянето в никакъв случай не работи в наша полза“, заяви Павел Павлов. Той заяви, че, ако до края на тази седмица няма някакво раздвижване, то структурите на „Възраждане“ са решени да вземат инициативата в свои ръце.

Според Павлов, в Перник и областта ще бъде създадена организация за максимално кратко време. Ще бъдат създадени пунктове за събиране на подписи. Активисти и симпатизанти на партията ще се включат активно в кампанията, за да бъдат събрани нужните за региона минимум 8000 подписа за насрочването на референдум по този важен за страната и народа въпрос, какъвто е въвеждането на еврото.