Четирима работници затрупа земна маста в изкоп за канализация в Перник

Четирима работници затрупа земна маста в изкоп за канализация в Перник

Четирима работници са затрупани от земна маса днес, около 14.30 ч, по време на подмяна на канализация в района на кв. „Хумни дол“ в Перник. Работниците се намирали в изкоп с дълбочина 4 метра, където полагали тръба за канализацията. Изведнъж върху тях се свлякло голямо количество земна маса. Това информира НОВА ТВ.

Веднага на помощ са се притекли от фирмата, която е изпълнител на обекта, за да окажат помощ. Двама от работниците са били спасени, но за жалост, двама са загубили живота си под земната маса в резултат на задушаване.

Своевременно е била информирана и Инспекцията по труда в Перник, за да се провери дали изкопът е бил укрепен както трябва. На мястото на инцидента дойде директорът на Инспекцията по труда Любомир Владимиров. Той сподели, че предстои да се установи дали изкопът е бил укрепен и как е извършен това.

На мястото на инцидента беше и кметът на Община Перник Станислав Владимиров. Той поясни, че инвеститор на обекта е Община Перник, но фирмата е от Гоце Делчев. „Всички институции- Пожарна, МВР, ЦСМП, включително и фирмата реагираха много бързо, в резултат на което двама от работниците бяха спасени. За жалост двама млади мъже загубиха живота си. Разследващите  ще установят какви са причините за инцидента“, заяви Владимиров.

 Жители на квартал „Хумни дол“ споделили с проверяващите, че днес в района непрекъснато е валял дъжд. Четиримата работници са от село Абланица, община Гоце Делчев.

Двамата спасени работници са закарани в МБАЛ“Р. Ангелова“. След преглед, единият си е тръгнал, а другият е останал на легло в отделението по хирургия, без опасност за живота.