Изписаха Сашко от болницата и се отиде у дома

Изписаха Сашко от болницата и се отиде у дома

Както Днес и утре вече информира, след деветдневно издирване,12-годишното дете беше намерено от южната страна на Голо бърдо, в района на село Червена могила, в непристъпно дере. Двамата мъже от клуба по делтапланеризъм в Перник не можеха да повярват, че са го намерили.  Мокър, обезводнен, измръзнал, но жив, Сашко беше закаран веднага в „Пирогов“.

Хиляди доброволци, полицаи, водолази, планински спасители търсиха неуморно детето осем нощи и девет дни. На всички тях Александър Цветанов е безкрайно благодарен, че не са се отказали, а продължиха докрай. „Аз самият си имах убеждението, че е жив и трябва да го намерим”, обясни той.

След девет дни в неизвестност и девет дни в болница, днес Сашко се прибира у дома. „Добре съм”, сподели момчето. А на въпрос радва ли се, че се прибира вкъщи каза: „Да, да”.

Той все още е крехък, но физически е добре. „Вече сме много по-добре. Той ходи повече, в добро настроение е, рисува. Първата му рисунка беше нещо като огньове, дървета, храсти. Чете книжки за вълшебната гора”, каза бащата на момчето. 

На въпрос дали Сашко е бил сам, или приютен, баща му отговори: „Разследването и прокуратурата ще установят. Аз четох през тези дни за други деца с подобен проблем, че също са издържали. Сашко е герой”.

Детето беше намерено в труднодостъпна местност. Обезводнено, но в добро състояние. „Първите дни изпитваше голям глад и голяма жажда. Още от реанимацията искаше вода, беше дехидратиран”, подчерта баща му.

Разследването по случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора. На въпроса- има ли врагове и получавал ли е заплахи, Александър Цветанов отговори: „Нямам открити заплахи от някого, който да е искал нещо от мен. А и никой не ми се е обаждал по този въпрос. Откуп не е искан”.

Най-важното от всичко е, че Сашко вече е тук и е добре.