Губернаторът почете паметта на загиналите в огнения ад на АМ „Струма“

Губернаторът почете паметта на загиналите в огнения ад на АМ „Струма“

Областният управител на Перник Людмил Веселинов почете паметта на жертвите в жестоката катастрофа на автомагистрала Струма. Преди година трагедията отне живота на 45 пътници от Северна Македония, а от огнения ад оцеляха едва седем.

„Няма как да останем безразлични пред всички жертви, загубили живота си във войната по пътищата.

Преди година поредният трагичен инцидент се случи в района на пернишкото село Боснек, на автомагистрала „Струма“. Автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция за Република Северна Македония, катастрофира и се запали. Седем души оцеляха. Съдбата не бе решила същото за останалите 45 пътуващи, а автомагистралата се оказа и последния им земен път.

Година след голямата трагедия животът продължава. Но не по старо му. Днес всички ние като общество трябва да бъдем обединени, за да не се повтаря никога повече злощастната нощ на 23 ноември 2021 година. Трябва да бъдем внимателни, да уважаваме всички участници в движението, за да можем да се приберем невредими при хората, които обичаме.

Бог да прости невинните жертви!“, заяви губернаторът Веселинов и положи цветя в памет на загиналите на мястото на кървавата драма.