Съдебната палата в Перник отвори врати за ученици от Перник, Петрич и Пловдив

Съдебната палата в Перник отвори врати за ученици от Перник, Петрич и Пловдив

При голям интерес премина днес денят на отворените врати в пернишкия съд. Ученици от Перник и гости от училища в Петрич и Пловдив се възползваха от деня на отворените врати в съдебната палата на града. Председателят на Окръжен съд Перник съдия Калин Баталски сподели, че инициативата днес е протекла при огромен интерес от страна на учениците. Според него поради увеличаващия се интерес към дните на отворени врати през годините, е взето решение той да се провежда два пъти в една календарна година. Последният такъв в Перник е бил през 2019 година, след което е прекъснат заради пандемията от коронавирус.„.

„Днес учениците бяха подготвили съдебно заседание по един интересен казус. Много вдъхновено и възторжено участваха, бяха се подготвили отлично. Имаше и две лекции, свързани с използването на интернет и със синята стая, която съществува и в Перник. Наградихме всички участници в симулативния процес и всички участници в днешния ден на отворените врати. Доволни останаха и учениците, и учителите. Радваме се, че има такъв голям интерес към него“, подчерта съдия Баталски.

Председателят на Окръжен съд Перник призова в бъдеще повече граждани да се включват в инициативата ден на отворените врати. Това ще им позволи да видят на място каква е дейността на отделните структури в съда, а и ще могат да зададат и  въпроси, които ги вълнуват.