Криминално проявен е шофирал буса, който се вряза в полицейски микробус

Криминално проявен е шофирал буса, който се вряза в полицейски микробус

Полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, превозващ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите, заяви директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов на брифинг днес. По думите му полицейският бус е бил спрян на безопасно място. Милтенов обаче не скри, че полицаите не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

Гл. ком. Милтенов уточни, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. В момента се очаква на място да пристигне преводач от сирийски език, за да бъдат разпитани.

В последствие стана ясно, че водачът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията по-рано днес, е криминално проявен и то с множество криминални регистрации. Мъжът е от София, на 43 години. Мъжът е хоспитализиран в Клиника по хирургия на МБАЛ „Света Анна“.

Според непотвърдена информация водачът е неправоспособен  – няма шофьорска книжка в момента.

На мястото на инцидента продължават следствените действия. Разследването вече е поето от Националната следствена служба. Уточнява се от коя част на страната са били взети мигрантите и дали става въпрос за част от канал за трафик на нелегални бежанци.

От останалите настанени в „Света Анна“ единият мигрант е с фрактура на бедро и е хоспитализиран в Клиника по ортопедия! Вторият – със скалпова рана – е в Клиника по неврохирургия. Третият е с травма на шията в Клиника по неврохирургия. Най-тежко е състоянието на полицая, който е с тежка черепно-мозъчно травма и опасност за живота.

Инцидентът стана днес сутринта. Преследването на буса продължило около 50 километра.