Ремонтират училището в Извор

Ремонтират училището в Извор

Ремонтира се сградата на Основно училище „Иван Вазов“ в радомирското село Извор. Фасадата, дограмата и покривът на училището са силно компрометирани и опасни, поради което е необходимо неотложно възлагане и започване на довършителни строително-ремонтните дейности, алармират от общината. Наличието на сериозни повреди в дограмата и покрива създава риск от пълно разрушение на сградата, според специалисти.

Предстоят довършителни дейности по фасадата, покрива, демонтаж и подмяна на дограмата на обща стойност 135 000 лв. без ДДС. Първият транш от средства, отпуснат от Министерството на образованието и науката в началото на годината, се оказал недостатъчен за завършване на строително-ремонтните дейности на обекта.

Основно училище „Иван Вазов“ е построено през 1925 г. От 2009 г. учебното заведение е включено в списъка на средищните училища, а от 2011 г. е и защитено училище. ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор е единствената образователна институция за голям район от Радомирска община, включващ 10 села. довършителните ремонтни дейности няма да попречат на учебния процес, уточни директорът на ОУ „Иван Вазов“ Милена Андонова.