Експерт огласи единствената версия за изчезването на Сашко след обявената награда за откриването му

Експерт огласи единствената версия за изчезването на Сашко след обявената награда за откриването му

12-годишният Александър от Перник е отвлечен. Това каза пред Нова нюз Красимир Занев, бивш началник на отдел „Издирване“ в Областна дирекция“ на МВР в София.

По думите му, акцията не е дала резултат до този момент, Александър не може да оцелее толкова време навън, без храна и вода. Това показва, че в случая категорично става дума за отвличане.

„Трябва да се видят причините за отвличането. Имаме много случаи на деца, изведени извън граница по нелегални канали.

Детето е попаднало или на педофил или на други хора. За мен то е заключено в къща или в апартамент. Навън не може да оцелее толкова време“, заяви той.

„Ще видим каква роля ще изиграе обявената от бащата награда за Александър“, допълни Занев.

„Необходимо е да се проследят отношенията между бащата и майката. За мен е загадка отношението на майката“, каза той.

Занев изтъкна, че е странен факта, че майката не идва от чужбина и постави въпроса дали могат да се търсят някаква причинно – следствени връзка за поведението й. Той констатира, че бащата също има странно отношение. Възможно е това да се дължи на шок, според него.

Издирването ще продължи до момента, в който Александър бъде намерен.

Не съм установил сериозни пропуски на оперативно-издирвателната работа, каза той. По негови думи служителите на МВР са добре подготвени, Прокуратурата активно се включва в действията. Занев е на мнение, че  Александър ще бъде открит и изрази надежда случая приключи в най-добрия си вариант.