Неописуема жестокост на мъж към бездомни животни запали социалната мрежа
Това е извергът, който инквизира животни безнаказано

Неописуема жестокост на мъж към бездомни животни запали социалната мрежа

Видеоклип, на който мъж захвърля пребито  до смърт куче на улицата, взриви социалните мрежи. За щастие,  пребитото куче Мечо оцеля. Мъжът е задържан. Оказва се, че  той от години насилва животни.

 Става въпрос за лицето Захари Шулев, изловено от организацията за защита на четириногите „Animal Rescue“, цитирани от lupa.bg.

По-рано от там оповестиха шокиращата история на кучето Мечо, подмамено с храна от въпросния инквизитор,  а след това пуснато от него на свобода в критично състояние със счупени крайници и жестоки травми. В момента Мечо се намира в известна ветеринарна клиника, а лекарите се надяват с подходящи интервенции той отново да успее да проходи.

Междувременно стотици са готови да спретнат публичен линч на садиста, за когото от години се говорело, че се занимава за лично удоволствие с пребиването на животинки в  дома си,  запалиха социалната мрежа. Но досега нито полицията, нито прокуратурата са си направили труда да се задействат по въпроса.

Домът му е в ж.к. „Карпузица“, на улица „Бяла ружа“, където десетки са в готовност да я обсадят, за да потърсят отговорност от изверга. Има информация, че той е и зоофил (упражнява насилствено съвокупление с кучета – б.р.). Затова и непрекъснато издирвал в социалните мрежи обяви за подаряване на малки кученца, чиито стопани нямат възможност да ги отглеждат или са намерили случайно.

„София. 12 без 15 през нощта. Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче. Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка.

Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо. Десетина годишно момче, обичливо и добронамерено. Сега Мечо е при нас.

Свидетели разказват, че това насилие продължава от години, чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове, без никой да предприеме каквото и да било, за да спре това изтезаване.

Търсили съдействие от полицията, но не са го получили… Полицията е получила записите от камерата, имената на десетки свидетели (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не трябва да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му.

Епикриза, в която се констатират счупените кости и порезните рани. И докато заедно с доктор Златинов се борим за Мечо, очакваме с нетърпение полицията и прокуратурата да си свършат  най-после работата по начин, който да прекрати тази чудовищна жестокост, продължила дълго и отнела незнайно колко животи. Защото, според законите на България, насилието срещу животни е престъпление. И е време за престъпленията да има наказания, както това се прави в цивилизованите европейски държави.