Кметство Изток отбеляза 35-годишнината си

Кметство Изток отбеляза 35-годишнината си

По случай 35 годишнината на кметство „Изток“ бе открита стена на всички  управници на кметството като израз на благодарност към постигнатото от тях.

По повод годишнината, кметът на кметство „Изток“ инж. Десислава Стоянова покани всички бивши кметове, за да  може не само да си припомнят отминалите години, но и да обсъдят перспективите за развитие на най-голямото кметство в община Перник. Всички бивши кметове получиха почетни грамоти, в знак на признателност към постигнатото от тях по време на управлението им. А за тези, които вече не са сред нас, грамотите получиха техните наследници.

„Поканих бившите кметове на нашето кметство, за да им покажа, че всички ние сме благодарни за направеното от тях за двата квартала – „Изток“ и „Мошино“. За жалост трима от днес не са сред нас, но дойдоха техни близки. Искам да изразя своята почит и уважение към тях и направеното от тях за кметството. Споменът за тях ще остане вечно жив. Това са инж. Стефан Георгиев, инж. Христо Ковачев и Росица Янакиева. Това са ярки личности които винаги ще ни вдъхновяват и ще ни бъдат пример с техния професионализъм и отдаденост в развитието на кметството“, заяви инж. Десислава Стоянова.

„За мен е чест да Ви наградя с почетни грамоти за Вашата упорита работа в името на нашите съкварталци. Вярвам, че всеки от Вас е дал своя принос за развитието на двата квартала. Надявам се, че можем винаги да се подкрепяме, да работим за нашите съкварталци и да черпим идеи един от друг в името на развитието на двата квартала“,. Това заяви кметът на кметството Десислава Стоянова при връчването на грамотите.

След това тя връчи благодарствени писма на доброволците, които безкористно помагат и се включват в различни инициативи на Кметство Изток.

В знак на съпричастност към мъката на близките на 12-годишния Сашко, беше отложено празничното честване на годишнината на кметство „Изток“, което трябваше да завърши с внушителна заря.