Бащата на изчезналия пред седмица Сашко от Перник обяви голяма парична награда

Бащата на изчезналия пред седмица Сашко от Перник обяви голяма парична награда

Бащата на изчезналия на 11 ноември в района над Профилакториума в Перник Сашко- Александър Цветанов,  обяви 100 000 лева парична награда на този, който намери и му доведе Сашко. Бащата заяви, че е изминала седмица, от както сина му изчезна и той е отчаян и е на ръба на силите си.

Александър Цветанов подчерта, че никой не му е звънял за откуп. Той заяви, че комуникира с майката на Сашко и тя знаела, че той е изчезнал. Не е споделила, че има намерение да идва в България. На въпроса- възможно ли е Сашко да е при нея, Александър Цветанов заяви: “Сигурен съм, че не е при нея. Познавам я, все пак съм живял с нея почти 10 години“.

Бащата на Сашко заяви, че детето е в добра физическа форма и е добре с ориентацията. Той често пъти излизал от вкъщи, за да си купи нещо и се прибирал без проблем. Дори, когато пазарували в мола в София, детето знаело къде е неговото магазинче и се ориентирало добре.

Александър Цветанов поясни за работата си като нотариус в Брезник: „Всеки човек има приятели и врагове. Не мога да кажа, че е имало някого, който да ми се заканва с нещо”. Той подчерта, че не дължи пари на физически лица, а само на банка.

На въпроса- защо Сашко не е бил на училище 2 дни, бащата отговори: “В училище се разсейваше повече и не винаги внимаваше. Той работеше много добре с придружаващата го и при частните специалисти. Ние сме информирали директорката на училището”, уточни бащата. Той изрази искрената си благодарност към пернишката полиция и доброволците, които седми ден търсят сина му навсякъде.

Вчера Александър Цветанов премина изследване на полиграф, което потвърди, че казва истината. Освен това свидетели удостоверяват, че двамата със сина му са били в подножието на Голо бърдо на 11 ноември следобед.

По издирването на 12-годишния Сашко бе проведена най-масираната акция досега в Пернишко. Освен сили на полицията, жандармерията, БЧК, спасителни служби и т.н., в издирването се включиха и хиляди доброволци.

Александър изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.