Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ беше отличен от КРИБ и списание „Икономика“

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ беше отличен от КРИБ и списание „Икономика“

Димитър Цоцорков -председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“, получи голямата награда „Мистър Икономика“ за 2022 г. на списание „Икономика“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/. Призът връчи  вицепрезидентът Илияна Йотова, а министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов награди „Мисис Икономика“ – Зарина Генчева, управляващ директор на „Моушън Артс“.

Димитър Цоцорков благодари за признанието и заяви, че посвещава отличието на покойния си баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков и на целия екип на компанията. При получаването на статуетката „Рибарят и златната рибка“, която е символ на конкурса от създаването му и е дело на скулптора Ставри Калинов, Димитър Цоцорков поздрави всички номинирани и посочи колко са важни за нашата страна успехите на българския бизнес в тези времена на глобална несигурност.

Тази година в конкурса имаше още три категории – „Дигитализация“, „Иновации и технологии“ и „Пазарна експанзия“, като поради високия брой на подадените кандидатури Управителният съвет на КРИБ, който избира победителите, реши да връчи по две награди.

В категория „Дигитализация“  са отличени Владимир Доков, изпълнителен директор на „Евро Геймс Технолоджи“ и Любомир Пейновски, мажоритарен собственик на „Клийнтех България“. Призовете връчи министърът на електронното управление Георги Тодоров.

Награди в категория „Иновации и технологии“ получиха Иван Папазов, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на „ВП Брандс Интернешънъл“, и Силвен Коло, управител на „Мелексис България“. Отличията връчи Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България и член на УС на КРИБ.

В категория „Пазарна експанзия“ бяха отличени Румен Цонев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на „Холдинг КЦМ 2000“ и Златислав Ивков – генерален директор на „Стомана Индъстри“. Призовете им връчи Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel и член на УС на КРИБ.

Победителите в конкурса бяха определени с гласовете на 29-те компании, които са част от Управителния съвет на КРИБ.