Доброволци отново се стичат към Перник, за да търсят малкия Сашко

 Доброволци отново се стичат към Перник, за да търсят малкия Сашко

Информацията, че доброволците се отказват от търсенето на Сашко, се оказа не съвсем пълна и бе опровергана. Само част от тях са се отказали от издирването. В момента тече нова организация в приложението Zello за събиране на хора в няколко пункта в Перник и една група в Радомир.

Те се събират в 12 часа на обяд и ще бъдат разпределени на място. Доброволците търсят високопроходими джипове и екипировка, които да улеснят издирването.

Междувременно пък Диана Рангелова сподели една доста интересна теория за това къде може да е Сашко.

Ето какво написа тя (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Поствам една теория, която след прочит и анализ на всичко изписано, си струва вниманието ни:

1. В деня на изчезване, Сашко тръгва в посока А. Извървява 5 км.

2. След няколко часа започва търсене, но все още броят доброволци и полиция не е достатъчно голям, че да се обхване всеки периметър. Търсещите тръгват в посока Б, В..

3. Възможно е Сашко в това време да осъзнава, че се е отдалечил и да поиска да се върна, но уви бърка пътя. Или, дори да не го бърка, тръгва по маршрут, който се припокрива с вече претърсен такъв.

Така ние знам, че периметърът е обходен, но детето може да е стигнало до него след нас. Звучи логично и обяснява защо не е намерен.

Като вземем предвид факта, че той вече няма сили да трамбова километри на ден, и дай Боже седи сгушен някъде и чака жив и здрав.

Нека обходим отново старите маршрути в близост до изчезването и възможните близки такива!

Навън вече вали и е студено, може би са последни шансове за адекватни намеси.

Какво мислите, да се организираме ли за нов обход на стари маршрути?“.

Много от доброволците подкрепиха думите й, въпреки, че по-рано днес стана ясно, че издирването на малкия Александър от страна на студентите ще бъде прекратено./БЛИЦ