20 обекта по капиталовите дейности е изпълнила Община Трън тази година

20 обекта по капиталовите дейности е изпълнила Община Трън тази година

Само на един, от заложените в капиталовите дейности на Община Трън за тази година обекти, не са приключили ремонтните дейности – това е спортната зала.

„Там имаме още довършителни дейности, но сме в срок с договора. За тази година бяхме заложили 20 обекта по програмата за капиталовите дейности като имаме и обекти с преходни разплащания от миналата- 2021 година. Всичко успяхме да довършим. Имаме и малко довършителни работи по зимното поддържане, защото малко по-късно ни дойдоха парите за него. Там имаме подписан договор, по който работата ще стартира тази седмица. Имаме по този договор да изкърпим дупки в 6 населени места, което ще ни отнеме не повече от 5-6 дни и съм сигурна, че ще се справим, с оглед на синоптичната прогноза за ноември. Най-големият ни обект за тази година, по капиталовите дейности,  беше спортната зала. Освен тава за тази година имаме и 9 улици в общината с цялостно преасфалтиране, покривът на бившия Техникум по строителство, който също е готов, довършихме довеждащия водопровод от село Банкя до Трън и други по-малки обекти“, поясни кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Според нея, в момента от голямо значение за град Трън е реализирането на проекта за напорния водопровод. „Очакваме да бъдем подпомогнати финансово за ремонта на около 800 метра напорен водопровод от помпената станция в село Банкя до преходния резервоар. Изготвили сме всички необходими документи за финансиране от ПУДОС. Наскоро получихме от там писма да представим още някои допълнителни документа, които в по-голямата част трябва да ни подаде „В и К“-Перник, за да може ние да ги представим на ПУДОС. В този проект е заложен и ремонт на помпената станция в село Банкя. Ще бъдат закупени помпи за нея, тъй като сегашните са на над 40 години и са много амортизирани, поради което често аварират, а и бяха наводнени сериозно при наводнението преди около 2 години. С реализирането на този проект ще решим проблемите с водоснабдяването на град Трън за много години напред“, категорична е Цветислава Цветкова