Майката на изчезналия Сашко е призована на разпит

 Майката на изчезналия Сашко е призована на разпит

 Шести ден без следа от 12-годишния Александър Цветанов, който изчезна в района на Профилакториума, над Перник. Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел, а според бащата на Сашко, той е отвлечен, съобщава bTV.

Шест дни от началото на издирването, бащата на Сашко вече не вярва, че той се е изгубил. „Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов.

Както вече  Днес и утре информира, майката на детето – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Репортер на bTV успя да се свърже с нея по телефона, но тя отказа всякакъв коментар.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел. „Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, поясни Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Бащата на Сашко няколко пъти дава обяснения пред разследващит – в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по „незабелязани специфични места“, които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността. „Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции“, обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.