Кейт Мидълтън почете кралицата в Деня на възпоменанието

Кейт Мидълтън почете кралицата в Деня на възпоменанието

Кралското семейство отбеляза първия Ден на възпоменанието след смъртта на кралица Елизабет II, но Кейт Мидълтън намери начин да я включи в събитията.

Принцесата на Уелс присъства на Фестивала на възпоменанието в Роял Албърт Хол в Лондон заедно със съпруга си принц Уилям. Като всички кралски представители, Кейт заложи на черен тоалет за тъжното събитие, който комбинира с няколко значими и сантиментални бижута. Тя носеше две неща, които в миналото са принадлежали на покойната кралица.

Мидълтън се появи с перлените бижута на Елизабет, които са направени според мода, съдържаща седем перли. Те са подарени на кралицата от владетеля на Бахрейн за сватбата ѝ през 1947 година. Обеците съдържат голям кръгъл диамант с по-малък диамант, висящ под него. Три по-дълги диаманта, тип „франзела“, висят оттам, а още три по-малки са прикрепени към висящата перла.

Второто бижу от колекцията на покойния монарх, появило се в тоалета на Кейт, бе перлена огърлица с диамант в средата. Кралицата я носи по време на банкет в Бангладеш през 1983 година.

През септември принцесата на Уелс избра същите бижута за погребението на кралица Елизабет. Тя също така носи огърлицата през 2021 година по време на последните сбогувания с покойния принц Филип. На платинения юбилей на Елизабет тази година, Кейт също сложи перлените обеци.