Писателят Георги Бърдаров гостува в Езиковата

Писателят Георги Бърдаров гостува в Езиковата

Писателят Георги Бърдаров бе гост в ГПЧЕ „Симеон Радев“.  Той присъства на иновативен урок по БЕЛ по покана на преподавателя София Стойнева.

Писателят бе впечатлен от интелигентността на учениците и от начина на преподаване на техния учител.Ето какво написа той след срещата в Езиковата: 

„България все още има своите будители и своите млади качествени хора. Докато ги има, ще има и надежда за България. Вчера бях поканен от София Стойнева в ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник на открит урок по Български език и литература – иновативно, интересно, направено със сърце и мисъл! Една учителка, която гори в работата си и едни интелигентни млади хора, които запалени от нея, правят чудеса! Ако днес всеки като София действа така, сякаш от него зависи бъдещето на България утре, страната ни ще бъде нормална, развита държава.

От мен дълбок поклон за будители като София Стойнева! „

Георги Бърдаров  е писател, географ, специалист по етно религиозни конфликти и демографските проблеми. Бърдаров попадна във фокуса на общественото внимание с неочаквания и за самия него онлайн успех на разказа „За петата ракия или колко е хубав животът“.

След това той  спечели първото и засега единствено телевизионно литературно реалити – „Ръкописът“, а издаденият след това „Аз още броя дните“ (2016 г.) се превърна в бестселър и един от най-обсъжданите български романи през последното десетилетие.

Най-новата му книга „Absolvo te“отново завлядя сърцата на читателите и се нареди на челни места в класациите.