С пълна сила продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия по издирването на 12-годишния Александър Цветанов

С пълна сила продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия по издирването на 12-годишния Александър Цветанов

 Под ръководствата на ОДМВР – Перник и надзора на Окръжна прокуратура – Перник продължава издирването на 12-годишният Александър Цветанов. Той е висок около 150 см., облечен е с черна блузка с надпис, тъмно сини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече.

  През днешния ден са планирани нови мероприятия на базата на направен задълбочен анализ за свършеното до момента. Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, Жандармерия, столична община, Планински спасители и хиляди доброволци. Момчето е обявено за общодържавно издирване и всички служители на МВР са ангажирани с издирването му. Всякаква информация от граждани и представители на институции се проверява детайлно и би била полезна за неговото намиране.

 В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери продължават да работят на терен, както и планински спасители с кучета. Полицейските четириноги също не са спирали да издирват малкия Сашко. Всички налични камери за видеонаблюдение се проверяват непрекъснато, както и всеки един сигнал, подаден от граждани.

 „Ще работим без да спираме докато не го открием“, заяви директорът на ОДМВР  – Перник старши комисар Павел Млеканов. Той благодари на всички, който участват в издирването, продължило вече три денонощия.