Продължава издирването на 12-годишния Александър Цветков от Перник
epa01579219 A police car is parked in front of the Printemps department store, after explosives were found inside the shop in Paris, France 16 December 2008. According to the prosecutor's officer in Paris, a group demanding the withdrawal of French troops in Afghanistan allegedly tipped off authorities about explosives planted inside the department store. EPA/IAN LANGSDON

Продължава издирването на 12-годишния Александър Цветков от Перник

 Действия  се осъществяват от целия състав на ОДМВР-Перник, РСПБЗН-Перник, криминалисти от СДВР, екипи на жандармерията на общината и доброволци,  включен и военен хеликоптер, който обхожда периметъра

 Цяла нощ и в момента продължава издирването на 12-годишното момче. Действията стартираха веднага, след като вчера към 17.05 часа на тел.112 бащата подава сигнал за изчезването на детето. По негови данни двамата са били на разходка в планината „Голо Бърдо“, където Александър изведнъж се скрил от  погледа му. Той е високо около 150 см, облечено е със сив суитчър и сини дънки. Държи в себе си розова плюшена играчка. Момчето е със специфични потребности – викове и силен шум могат да го уплашат допълнително, споделят  близките.

„Ще направим всичко възможно, за да намерим детето“, коментира министър Иван Демерджиев. Той уточни, че още през вчерашния ден са включени сили по издирването, чиято основна задача е претърсване на районите извън града, паралелно с това доброволците претърсват града. В издирването участва целият състав на ОДМВР – Перник и РСПБЗН – Перник, на терен са екипи на жандармерията, служители от СДВР, представители на столична община, общините от региона и доброволци. Действията се координират от щаб, ръководен от директора на ОДМВР старши комисар Павел Млеканов, Дронове с термокамери, военен хеликоптер и полицейски кучета също са включени в издирването на детето. Проверяват се всички налични камери за видеонаблюдение в Перник и региона, обхождат се населени места, горски и полски местности.

Всеки, който има допълнителна информация за Александър, може да помогне като подаде сигнал на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.