Перничани масово ползват централно парно отопление
hand adjusting the temperature of heating radiator

Перничани масово ползват централно парно отопление

„По-голямата част от жителите на гр. Перник и през тази зима предпочитат да отопляват жилищата си на централно парно. Въпреки повишаването на цената на парното, единици са клиентите, които се отказват от тази услуга и то най-вече, заради отсъствие от страната за по-дълъг период от време. Истината е, че нашите клиенти получават една от най-атрактивните цени за топлоенергия в страната“. Това заяви директорът на „Топлофикация Перник“ Чавдар Стойнев, на въпроса- има ли клиенти, които се отказват от парно отопление през този сезон.  Сред предимствата на отоплението на парно инж. Стойнев изтъкна не само икономическите, но и екологични ползи.

Той напомни, че наскоро ръководството на дружеството стартира и кампанията „Безлихвена ваканция“. „Целта е да дадем възможност на нашите абонатите, които имат  просрочени фактури, да погасят безлихвено задълженията си до края на настоящата година. Не е необходимо дори да подават молба затова“, поясни инж. Стойнев.

Директорът на „Топлофикация Перник“ напомни, че преди пускането на парното,  клиентите трябва преустановят всякакви ремонтни дейности по вътрешноотоплителната инсталация в сградата, за да не бъдат нанесени щети на живущите.