Обвиненият за  нанасяне на побой перничанин Васил Михайлов, се връща в ареста

Обвиненият за  нанасяне на побой перничанин Васил Михайлов, се връща в ареста

От държавното обвинение припомнят, че още на 27.10.2022 г. Михайлов нарушава ареста си, посещавайки кафе в Перник. Тогава прокурорският син заяви, че трябвало да вземе ключовете си от там, припомня Нова телевизия.

„Данните са от гривната и свидетелски показания. В кафето се е забавил не повече от минута, за да си вземе ключовете. А и той още не е бил в дома си, за да започне изтърпяване на мярката. Има и множество физически проверки. Укоримо би било, ако беше отишъл до кафето, след като вече е влязъл в дома си и мярката е започнала да тече“, обоснова поведението на Михайлов адвокатът му Христо Ботев.

Приятел на Михайлов и чичо му са имали възможност да вземат ключовете от дома му, без да се налага той да нарушава ареста, се казва обаче в становището на обвинението и допълват, че има опасност той да извърши нови престъпления, ако не е в ареста.

На 02.11.2022 г. Софийски районен съд го връща обратно в ареста.

От съда обявиха, че “протестът е основателен”. “Неправилна е преценката на Районния съд, че Михайлов не е напускал дома си. Има разпит на полицейски инспектор. Въпреки че протоколът не е бил разписан навреме, пропускът е отстранен своевременно”, се казва изявлението на съда.

И още – магистратите посочват, че причините за нарушаване на ареста на Михайлов “не могат да послужат за оправдание, тъй като е можел да се снабди с ключове от апартамента си по друг начин. Още повече задълженията, произтичащи от домашния арест са му изрично обяснени”, казват още от съда и заключват, че задържането под стража „е адекватно“.