„Топлофикация Перник“ започва поетапно пускане на парното в града от днес

„Топлофикация Перник“ започва поетапно пускане на парното в града от днес

„Топлофикация Перник“ започва поетапно пускане на парното отопление от днес- 8 ноември. Това информираха от дружеството.

От там поясниха, че първо ще бъде пуснато отоплението в детските градини, където все още няма, в учебните и здравни заведения. На следващ етап ще бъде пуснато в  обществените и стопански сгради, а накрая и в жилищните сгради. Процесът ще бъде извършен в рамките на няколко дни.

От „Топлофикация Перник“ напомнят, че при пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това е необходимо за  да се гарантира ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела, което гарантира безпрепятственото им затопляне.

„Едва след пускане на парното във Вашата сградата можете да настроите регулиращия вентил на оптималната за Вас степен, която да Ви гарантира постигане на желаната и комфортна температура във всяко помещение на имота. Свършихме много работа това лято и се надявам направените инвестиции да ни се отплатят с един безавариен отоплителен сезон! Съвсем скоро предстои и частичното преминаване на „Топлофикация Перник“ към природен газ, с което значително ще подобрим екологията на дружеството“, поясни изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“.

Според директора на „Топлофикация Перни“, въпреки поскъпването, централното отопление остава най-изгодния начин за гарантиране на топъл дом през следващите по-студени месеци.