Кметът на Перник: Вместо да стане шампион, Васил сам избра да е селска мутра

Кметът на Перник: Вместо да стане шампион, Васил сам избра да е селска мутра

Перник в последните години е сравнително спокоен град. Град, който се развива. Много хора се заселват тук. Много хора припознават Перник като добър град за живеене и такива прояви не могат да бъдат толерирани!“ Така кметът на града Станислав Владимиров коментира пред БТВ последните събития около скандалния прокурорски син Васил Михайлов. Кметът припомни обществената нетърпимост, която е изригнала в първите дни, след като станаха известни много „геройства“ на прокурорския син. „Всички очакваха много по-адекватни и бързи реакции от всички институции.“ – каза той

Това, което се случва в днешно време, е резултат от един дълбок процес. И той има много страни.

„Последните 30 години ние като държава се лутаме в различни крайности и експерименти за това как да подредим тази държава. Хората все още нямат доверие във всички институции. Хората не усещат подкрепата на тази държава.Но те трябва да са активни. Когато са активни, когато се показва проблема, има резултат.  На подобни действия трябва да се дава гласност.“ – каза още Владимиров.

А поведението на Васил Михайлов, кметът коментира така:

„Първата му братовчедка е европейски и световен шампион. Могъл е и този млад господин да носи слава и на града си, и на страната си и на семейството си. Той е избрал грешния път. Аз съм учуден, че момче на 20 години се държи като селска мутра. Това беше мода преди 30-тина години. В началото на прехода. Тогава имаше в част от нашето общество такава мода. Това е отминало. Незнам защо това момче избира да бъде ретро, вместо да бъде модерен в съвременния свят. Той наистина наистина е могъл да бъде шампион. Да бъде гордост и за себе си и за своите близки. Не разбирам как един младеж е решил всячески да съсипе живота си. Няма и 20 години. Със сигурност причините са комплексни. Семейството има основна роля във възпитанието на едно дете. Защото с това си поведение демонстративно, арогантно той показва, че наистина се чувства недосегаем. Това е вече вина и на семейството“, заяви пред БТВ Владимиров. Той допълни, че ще направи всичко възможно градът му да е спокойно място за живеене. За тази цел общината е поставила допълнителни камери за видеонаблюдение, в тлч. и около сградата, в която живее в момента прокурорският син.