Все повече клиенти избират „Топлофикация Перник“ за свой топлинен счетоводител

 Все повече клиенти избират „Топлофикация Перник“ за свой топлинен счетоводител

„Още три сгради-етажна собственост“ предпочетоха „Топлофикация Перник“ за свои топлинен счетоводител“. Това поясни инж. Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на предприятието, на въпроса- има ли нови жилищни блокове, които да са изявили желание „Топлофикация Перник“ да им бъде топлинен счетоводител. Той подчерта, че дружеството предлага на клиентите много изгодни условия за извършване на услугата „Дялово разпределение на топлинната енергия“, както и уреди на достъпни цени. Освен това, по този начин клиентите си гарантират сигурност, удобство и коректни сметки. Според него, това са основните фактори дружеството да бъде избрано за топлинен счетоводител

Инж. Стойнев напомни, че екипът на топлофикационното дружество предоставя съвети за ефективно потребление на енергията в бита. Той припомни, че за всички въпроси потребителите могат да се свържат с експертите на централата на националния телефонен номер 0700 500 20 или да пишат по имейла.

Изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ коментира, че ефективното потребление не означава лишаване от удобствата, които предлага централното парно отопление. Той увери, че следвайки съветите на специалистите на предприятието, клиентите ще се наслаждават на комфорт без излишен разход на енергия. В тази връзка инж. Стойнев отново припомни, че всички неизправности в сградната инсталация трябва да бъдат отстранени преди началото на отоплителния сезон.

За коректно отчитане на консумираната топлинна енергия, директорът на „Топлофикация Перник“ поясни, че всички топломери, водомери за топла вода и индивидуални разпределители трябва да са в изправност и метрологично годни. Необходимо е неизправните уреди да бъдат подменени с нови преди началото на отоплителния сезон.

Относно ефективно потребление на енергията, без плащане на високи сметки, инж. Стойнев даде още няколко ценни съвета. Сред тях са, че абонатите не трябва да правят опит да отопляват апартамента си само с един радиатор, защото по този начин той ще работи постоянно с максимална мощност и сметката за отопление ще бъде много по-голяма, отколкото при използване на всички радиатори на икономичен режим. Директорът на дружеството препоръча при по-дълго отсъствие от дома, вентилите да се поставят на делението „*“/звездичка/, за да не замръзне радиаторът при по-ниски температури навън. Той посъветва да не се поставят мебели, прегради и завеси пред отоплителните тела, защото се ограничава възможността за отопление на помещението.

Изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ беше категоричен, че с изпълнението на тези съвети, клиентите не само ще плащат по-ниски сметки и ще си осигурят топлина и комфорт през студените месеци от годината, но и ще има и екологичен ефект за целия град.