Приключи първият етап от  ремонта по ул. „Ю. Гагарин“, започна и вторият етап

Приключи първият етап от  ремонта по ул. „Ю. Гагарин“, започна и вторият етап

Приключи първият етап от подмяната на тротоарните плочки в района на ул. „Ю. Гагарин“ в кв. „Изток“ в Перник. Той започва от кръстовището с ул. „Ленински проспект“.  В него бяха включени:  отстраняване на старите тротоарни плочки; премахване на старата основа; полагане на нова основа;  редене на павета, тип градински бордюр; замонолитване на градински бордюр; фугиране и трамбоване. Това информираха от кметство „Изток“.

От там добавиха, че в сряда, тази седмица, е стартирал и вторият етап от ремонтните дейности. Той включва ремонтиране на металния пешеходен мост на р. „Бучащица“, в района на кръстовището на улиците „Лом“ и „Карл Маркс“. Ремонтът включва: подмяна на подходите към моста с уни павета; очертаване с градински бордюр; подмяна на ламаринената настилка на моста с рифелова ламарина.

„По този мост преминават много деца, които се учат в 11-то училище и възрастни. Той не е ремонтиран над 20 години. Това наложи Община Перник да осигури средства, за да бъде ремонтиран и обезопасен“, поясни кметът на кметство „Изток“ инж.  Десислава Стоянова.