Дамско рали правят в Перник

Дамско рали правят в Перник

Тази събота /05.11.2022/, клуб „AvangarD Classic“ организира дамско рали в Перник. Състезанието, което е подкрепено от община  Перник ще премине по  маршрута на първото такова рали, проведено в града преди 50 години.

Събитието ще бъде открито в 12:00 ч., когато от старта на централния градски площад ще потегли първия автомобил. В 13:40 ч. пък ще започнат изпитанията за дамите, сред които различни видове паркиране, прецизно спиране, балансирано шофиране върху неравности, бързо маневриране в тесен квадрат и други. Най-добрите ще бъдат наградени в 16:00 ч.

Класовете за автомобилите на участниците ще бъдат  три: „Ретро“ – автомобили до 1992 година, „Съвременни“ – всички автомобили с вътрешно горене от 1993 година до днес, както и клас „Електически“, включващ автомобили с изцяло електрическо или хибридно задвижване. Единственото условие за участие в ралито е шофьорът да е жена. Всеки желаещ може да се запише за участие чрез официалната страница на клуба: https://www.facebook.com/AVANGARDCLASSIC/