Безлихвената ваканция, предоставена от „Топлофикация Перник“ на домакинствата, е изгодно предложение
hand adjusting the temperature of heating radiator

Безлихвената ваканция, предоставена от „Топлофикация Перник“ на домакинствата, е изгодно предложение

3% отстъпка получават коректните абонати на дружеството още с първата фактура

Близо 30% от абонатите на „Топлофикация Перник“ имат просрочени задължения към дружеството преди началото на новия отоплителен сезон.  Това информираха от топлофикационното предприятие. С оглед трудната финансова ситуация, в която изпаднаха напоследък не малко семейства, „Топлофикация Перник“ им прави атрактивно предложение- безлихвена ваканция. До края на годината всеки, който изяви желание да заплати старите си задължения, ще може да го направи без допълнителни утежнения от натрупаните лихви за просрочие.

От „Топлофикация Перник“ призовават хората да се възползват от тази възможност, защото тя е изгодна, както за домакинствата, така и за дружеството.

Заради високата цена на природния газ, използван като спомагателно гориво за разпалване, през изминалия отоплителен сезон „Топлофикация Перник“ е направила около 17 милиона лева допълнителни разходи. Тази сума от дружеството определиха като недовзет приход, очаквайки държавният регулатор да намери формула за възстановяването му във времето напред. В комбинация с просрочените задължения на домакинствата, се създават сериозни затруднения в  ежедневната работа на „Топлофикация Перник“.

„Много усилия ни костваше реализирането на лятната рехабилитационна програма, но мисля, че в голяма степен успяхме да се справим. Добрата ликвидност на дружеството е ключ към пълноценните ремонтни дейности и модернизацията, които са основни фактори не само за оцеляването, но и за развитието на предприятието. Налага ни се да вземаме трудни решения – от една страна са несъбраните вземания от домакинства. От друга е желанието ни да правим все по-привлекателни промоции, за да бъде достъпна услугата за хората. От трета –необходимостта от извършване на неотложни ремонтни дейности и реализирането на сериозна инвестиционна програма. Даваме си сметка, че централното парно е най – добрата алтернатива за отопление и като такава  тя е важна за перничани. Но ние също не можем да съществуваме без нашите абонати- ние сме скачени съдове. В тези, бих казал партньорски отношения, смятаме, че не е добре да начисляваме лихви върху просрочените задължения, особено в сегашната криза и да увеличаваме излишно размера им, с което да утежняваме бюджета на нашите клиенти. Безлихвената ваканция, безспорно, е нещо положително, както за домакинствата, така и за нас като компания. За това благодаря на хората, които са осъзнали предимствата й и са разплатили задълженията си. Призовавам и другите, които имат дългове за консумирана топлинна енергия, да се възползват“, сподели изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ инж. Чавдар Стойнев.

За първите 10 дни, от кампанията за безлихвена ваканция са се възползвали близо 200 домакинства. Интересна възможност е и опцията за разсрочване на старите задължения. Тя не само дава възможност длъжниците да излязат от списъка с просрочията, но им предоставя възможност да ползват 3% отстъпка от плащането на още 1 фактура. От „Топлофикация Перник“ напомнят, че всички предложения за отстъпки са валидни за домакинствата, които коректно и в срок плащат своите задължения.