Безлихвената ваканция на „Топлофикация Перник“ е навременна и много изгодна за клиентите!

Безлихвената ваканция на „Топлофикация Перник“ е навременна и много изгодна за клиентите!

На редакционната поща получихме няколко запитвания относно обявената от „Топлофикация Перник“ безлихвена ваканция. Въпросите бяха свързани със срока на валидността на тази ваканция и дали всеки длъжник може да се възползва от нея.

От „Топлофикация Перник“ потвърдиха, че безлихвената ваканция е близо 3 месеца и  ще приключи на 30 декември.

Предложението на топлофикационното дружество е много разумно и навременно, когато се налага, заради поскъпването на живота, да пестим всяка стотинка, за да вържем семейния бюджет. То ще позволи да бъдат стопени просрочените задължения в началото на отоплителния сезон и което е най-важното- да бъдат спестени допълнителни разходи за натрупани лихви, които увеличават задължението. Кампанията се превърна в традиционна за пернишката централа, след като преди години абонатите бяха натрупали близо 40 милиона задължения за топлоенергия.

„Нека хората се възползват от тази ваканция да стопят или намалят просрочените задължения. На нас също ни е неприятно да искаме пари за натрупани лихви и за това се възползваме да дадем тази възможност на абонатите си. Към коректните абонати имаме и добра промоционална програма. Полагаме максимални усилия цената на централното отопление да остане достъпна за домакинства“, твърдят от отдела по маркетинг на дружеството.

За краткото време от старта на кампанията през касите на „Топлофикация Перник“ са минали повече от 100 човека, които са се възползвали от безлихвената ваканция.

„Топлофикация Перник“, въпреки финансовите си затруднения, не спира да прави усилия, както за оптимизиране на цената, така и за повече предвидимост с договор за равни месечни вноски, независимо от икономическата криза и галопираща инфлация.

По отношение на началото на отоплителния сезон от ръководството на централата се надяват той да е спокоен. След малко по- дългия от очакваното планов годишен ремонт, екипите са положили максимални усили за привеждане в изправност на системите. Дребните аварии по топлопреносната мрежа, които се отстраняват за няколко часа, са нормални след като централата не е работила известно време и са вследствие на промяна на обема на тръбите – свиване и раздуване.

За нормален сезон, по-спокоен от очакваното, преди месец съобщи и председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества инж. Кремен Георгиев.