Утре стартира акция „Зима“ в пернишко, която ще продължи до края на месеца

Утре стартира акция „Зима“ в пернишко, която ще продължи до края на месеца

От 1 ноември стартира акция „Зима“, която ще продължи до края на месец ноември.  Пътните полицаи от Перник са с ясни приоритети в етапите на провеждане на акцията на територията на областта. Това стана ясно на днешната нарочна пресконференция в ОДМВР Перник. На нея присъстваха началник отдел „Охранителна полиция“ в Перник комисар Йордан Дундаков и Биляна Славчева от сектор „Пътна полиция“.

„Акцията както в страната, така и в Перник ще протече в три етапа. На първи етап ще се провери готовността и потенциала на общините и областно пътно управление за зимната поддържка на пътната мрежа. Ще се провери техниката, както и водачите, които я обслужват. Във втория етап ще се проверяват водачите на МПС. Как са подготвили автомобилите си за зимни условия, като най-сериозно ще се следи за състоянието на гумите и изправността на чистачките.

В дните на акцията се предвиждат срещи в училища и детски градини. Както и кампания относно отговорността на родителите, които возят децата си в автомобилите. Прави впечатление, че много родители возят децата си на предните седалки, без да имат право на това. Деца, имат право да се возят до водача след 14 годишна възраст. Масово не се носят колани, а те са задължителни, независимо на кое място седи пътникът“ – каза комисар Дундаков.

Той поясни, че всички автомобили на полицията са готови за зимния период, сменени са гумите и са проверени технически.