Първата частна модерна спортна зала отвори врати в Перник!

Първата частна модерна спортна зала отвори врати в Перник!

Официално бе открит  първият модерен частен спортен център SWAY. Той се намира в Централния градски парк на Перник, в близост до неотдавна ремонтирания мост над река Струма.

Тържеството, по повод откриването на спортния комплекс, бе в тесен семеен кръг. Отец Бойко отслужи  водосвет за здраве както на стопаните на комплекса, така и на всички онези, които ще се възползват от прекрасните условия, които предоставя спортна зала SWAY

Присъстващите на тържеството не скриха възхищението си както от външния и вътрешен дизайн на сградата, така и от условията за спорт, които предоставя модерната спортна зала. Те нарекоха новата зала спортното бижу на Перник.

От понеделник спортната зала отваря врати за всеки, който държи на добрата си физическа подготовка или пък е отдаден на футбола.

Спортният комплекс предоставя много възможности за тренировки, фитнес-занимания и релакс.

На първия етаж в залата е разположен най-големият футболен терен на закрито в Перник, с размери – 36/18 м.

Според инж. Нацко Миленков- инвеститор на този спортен комплекс, идеята за изграждането му е дошла, когато малкият му внук започнал да играе футбол преди 8-9 години. „Аз виждах как децата се отнасят към този спорт и тогава ми се прииска и в Перник да има зала за футбол, с идеята най-малките любители на цар футбол да могат да играят тук, в Перник. После идеята се доразви постепенно, като се включи цялата фамилия. В основата на реализирането на тази спортна зала са сина ми Лъчезр и снаха ми Стаси, които бяха на практика душата на проекта. Покрай тази зала се доразвиха и някои други идеи, които, надявам се, ще се харесат на перничани“, сподели Нацко Миленков.

На втория етаж в комплекса е разположен супер модерно оборудван фитнес с над 20 уреда, производство на световноизвестната фирма TECHNOGYM.

За фитнес-залата инж. Миленков поясни, че синът и снаха му са направили сериозни проучвания и стигнали до извода, че тези уреди са най-доброто, което се предлага на пазара в момента, съдейки и по цената на уредите.

Спортен комплекс SWAY разполага и със солна стая като място не само за отдих, но, което е много важно, като място за помощ при преодоляването на различни здравословни проблеми. Наситеният със солни частици въздух помага на организма да се пребори с някои заболявания и успокоява не малко хронични заболявания. Освен това, солните изпарения подкрепят имунната система.

На разположение на посетителите на спортен комплекс SWAY е протеинов бар. Той е зареден с полезни напитки, кафе, сокове, минерална вода, протеинови напитки, без алкохол.

Подобна голяма сграда се отоплява трудно при сегашните солени цени на горивата и електроенергията. Затова екипът на инж. Миленков е помислил и затова. “Ако се качите на покрива, там ще видите една своеобразна малка лаборатория, оборудвана с всичко необходимо. Освен това сме монтирали термо-помпи, климатици. Не е за подценяване и фактът, че на сградата е направена перфектна изолация. Вярвам, че всичко това ще допринесе за осигуряването на приятна и уютна атмосфера на всички посетители на комплекса“, увери Нацко Миленков.

Наемът на футболната зала ще бъде поносим, така че да може в него да тренират бъдещите звезди на пернишкия футбол. Амбицията на стопаните на новата спортна зала е Перник да си върне славата на град, в който се създават бъдещите звезди на спорта. „В Перник има много млади футболни таланти, които нямат база за трениране. Надявам се да сме им предоставили отлични условия за развитие. А онези, които държат не само на добрата си физическа форма и външен вид, но и на доброто си здраве, имат на разположение най-модерната фитнес зала и солна стая“, подчерта Нацко Миленков.

Той допълни, че спортна зала SWAY ще работи без почивен ден от 7.00ч до 22 ч., за да може всеки, който има желание, да  я посети.