Още инвестиции в хотелската база в развиващия се планински курорт „Мальовица“

Още инвестиции в хотелската база в развиващия се планински курорт „Мальовица“

След пълната трансформация на планинския курорт „Мальовица“, осъществена в последните 3 години, инвестициите в това приказно кътче на неповторимата Рила продължават.

След като бяха обновени и осветени изцяло съоръженията за зимни спортове и едноименният хотел „Мальовица“, през това лято бе дадено началото на мащабен ремонт в Централната планинска школа, която е символа на курорта.

Централната планинска школа или просто „ЦПШ“, както я наричат алпинистите, планинарите и местните, отново ще работи не само като ски училище с професионални инструктори и прилежащ добре зареден ски гардероб, а ще разполага и със съвременна хотелска част с всички модерни удобства, на които туристите очакват да се насладят по време на своята почивка. От миналия сезон в Централната планинска школа работи и модерен панорамен ресторант, предлагащ не само изкусителни ястия от българската кухня, а и неповторима гледка към невероятния връх Мальовица.

Очаква се хотелската част на Централната планинската школа в курорта „Мальовица“ да приеме първите си гости в средата на месец ноември още преди началото на ски сезона, за който все още не е ясно кога ще започне. За да се случи това, е необходимо да се натрупа достатъчно дебел пласт снежна покривка, който да позволи практикуване на зимни спортове.

През последната зима, привлечени от трансформацията на курорта, десетки хиляди любители на зимните спортове и планината от България и чужбина, посетиха Мальовица, за да практикуват ски или сноуборд спускания.

Значително по-голям беше и броят на посетителите на курорта през лятото, тъй като от Мальовица водят началото си някои от най-известните планински маршрути.

От курорта „Мальовица“ може да се стигне до най-посещаваните забележителности в Рила – Седемте рилски езера и Рилският манастир, които ежегодно привличат интереса не само на българите, а и на чужденците, посещаващи нашата държава.