Ето как можете да се спасите от неприятните настинки и вируси

Ето как можете да се спасите от неприятните настинки и вируси

Есента официално е тук със своите прохладни утрини, приятно топли следобеди и студени нощи. Променят се дърветата, небесните пейзажи стават по-живописни, но все пак, когато се разхождаме навън, винаги е добре да имаме под ръка връхна дреха. Есента е романтичен сезон, тя стимулира творчеството и носи уют, но и дава зелена светлина на настинките и вирусите. Това е така, защото след горещото лято човешкото тяло по-трудно минава в есенен режим и има нужда от пренастройка, прекалибриране и подготовка за предстоящата зима.

За много хора преходът към студените месеци е свързан с напукани устни, кихане и кашлица, втрисане, чувство за умора, цялостна промяна в настроението, меланхолия и тъга. Това са знаци, че имунната система има нужда от подсилване. На помощ идват естествените природни бустери, които засилват съпротивителните сили в организма.

Джинджифилът затопля тялото и подобрява кръвообращението като по този начин намалява рискът от сърдечно-съдови проблеми, а също регулира храносмилането и помага при редица храносмилателни проблеми. Широкоразпространена в Европа и Азия, тази подправка съдейства за намаляване на оксидативния стрес и е една от тайните за поддържането на силна имунна система.

Черният бъз също е добре познат в народната медицина. Той има силни антиоксидантни свойства благодарение на флавоноидите, които съдържа и които работят в полза на предотвратяването на увреждания на клетките. Черният бъз осигурява естествена защита срещу редица вируси и бактерии, като подобрява метаболитните процеси и, също като джинджифила, спомага доброто храносмилане. Има благотворен ефект при простудни заболявания и инфекции на горните дихателни пътища.

Витамините А, С и D, в комбинация с цинк, са жизнено необходими за нормалното функциониране на имунната система и за поддържането на оптималното здраве на човешкото тяло. Те спират атаките на болестотворните организми и осигуряват естествена защита, спомагат за доброто състояние на костите и мускулите и така се борят с признаците на умора. Цинкът предпазва клетките от оксидативен стрес и допринася за нормалния метаболизъм на макрохранителните вещества.Лактоферинът е изключително силен естествен имуностумулант. Това е съставка, която представлява натурален глюкопротеин и има водеща роля в защитата на организма. Успешно се бори с редица вируси и е ефективен срещу бактериални инфекции. Като силен актиоксидант, лактоферинът намалява вредното въздействие на свободните радикали, повишава съпротивителните сили на тялото и предпазва органите от увреждане.

Лактоферинът намалява действието на болестотворните микроорганизми и е един от компонентите на имунната система, които увеличават броя на най-силното оръжие срещу патогените в тялото, а именно на NK-клетките (клетките-убийци). Той има силно антибактериално действие като изолира свободното желязо и така възпрепятства свободния растеж на бактериите.

Лактоферинът има и редица антивирусни свойства, свързани с активното отклоняване на вирусните частици от прицелните клетки, тъй като ползва същите липопротеини, които ползват и много от познатите вируси като херпес симплекс 1 и 2, цитомегаловирус, вирусът на хепатит С, HIV, хантавирус, ротавирус, полиовирус тип 1 и човешки респираторен синцитиален вирус. Ако патогенът вече е проникнал в човешката клетка, лактоферинът потиска репликацията му.

Лактоферинът е основната съставка на Допелхерц® Авиралекс – специално разработен комплекс от естествени съставки, който подкрепя и подсилва имунната система. Продуктът е под формата на капсули и се приема по една капсула на ден. Освен лактоферин всяка капсула съдържа и останалите воини на добрия имунитет, а именно екстракти от джинджифил и черен бъз, цинк и витамините А, С и D.

Допелхерц® Авиралекс се приема за превенция или при първите симптоми на есенно неразположение, за да зареди тялото със сила и нова енергия и за да бъде есента пъстър сезон за радост, романтика, движение и повече време на открито сред неподражаеми природни пейзажи.