Губернаторът посети „АК Електрик“ АД

Губернаторът посети „АК Електрик“ АД

С пъстра програма Радомир отбеляза своя празник. Гост на официалната церемония бе и областния управител на Област Перник – Людмил Веселинов. „Поздравявам ви, че сте съумели да съхраните бита и културата на града си и продължавате да развивате традициите му. Защото уникалната природа на Радомир, съхранените занаяти през вековете и запазените обичаи, са повод за самочувствие и гордост! Гордост, която трябва да завещаем на бъдещите поколенията и да предадем на децата ни всичко онова, което ни е запазило като народ – всичко българско и родно, фолклорни традиции, сила и борбеност.

За мен е удоволствие да поздравя и всички именици, строители, проектанти, архитекти, строителни инженери и работещите в сферата на строителството. Нека Свети Димитър винаги бди над вас и семействата ви, да ви закриля и напътствия в делата ви!“, каза в своя поздрав към жителите на община Радомир губернаторът

Веселинов посети и производствата на един от най-големите инвеститори в региона – „АК Електрик“ АД, където успя да се запознае с новите и модерни решения, които предприятието прилага. В процес на разговори с ръководството бяха обсъдени всички инвестиционни намерения, които шведската компания реализира на територията на област Перник.

През юли 2022 г., AQ Group, чрез дъщерното си дружество АК „Електрик“ АД, гр. Радомир, направи поредната инвестиция и придоби съществуваща производствена сграда и терен с площ от 22 000 ĸв. м. в град Перник.

Джеймс Агрен, изпълнителен директор на AQ Group, съобщи за медиите в Швеция: „Нашият план е да изградим модерна и високотехнологична фабрика в град Перник, която да произвежда крайните продукти за електро-оборудване на възобновяемите енергийни източници за най-големия световен производител в тази област.“

Инж. Емил Николов, изпълнителен директор на „АК Електрик“ АД, град Радомир, заяви, че компанията възнaмepявa дa инвecтиpa над 2 милиoнa eвpo зa peмoнт и oбopyдвaнe нa фабриката в Πepниĸ. „Нашите планове са да осигурим работа за над 500 човека, като първите 100 висококвалифицирани специалисти ще бъдат назначени през 2023 г.“, каза инж. Емил Николов.

С новата инвестиция в град Перник, „АК Електрик“ АД, в качеството на социално отговорна компания, ще допринесе за подобряване на стандарта на живот в град Перник.