Приключи ремонтът на Моста на влюбените

Приключи ремонтът на Моста на влюбените

Приключиха дейностите по ремонта на пешеходния мост над река Струма при улица „Райко Даскалов“ и улица „Струма“, познат на перничани като Моста на влюбените. При стартирането на ремонта бяха премахнати старата и компрометирана настилка, оградите и стълбовете на осветлението, които също бяха в лошо състояние .

След почистването на съоръжението бяха положени два слоя хидроизолация, нови огради, осветление, както и нова настилка. Освен това  са  почистени и санирани гредите на моста, дилатационните фуги и лагерите на съоръжението. Почистени бяха и  статуите на моста, които са дело на скулптора Цанко Апостолов. След приключването на строително-монтажните бе монтирано и видеонаблюдение.

В новата визия на моста е преплетен един от символите на България – шевицата, тя присъства и в дизайна на часовника, който е изработен специално за проекта.

Мостът е възлов за Перник. Съоръжението служи за осъществяване на пешеходна връзка между централната част и градския парк „Митко Соколов“. Това е поредният мост, който община Перник ремонтира.