Жителите на село Богданов дол днес избират кмет на частични местни избори!

Жителите на село Богданов дол днес избират кмет на частични местни избори!

Частичните избори за кмет на пернишкото село Богданов дол , които се провеждат днес,  започнаха нормално и навреме. По списък местните хора, имащи право на глас на тези частични избори са 351, а по настоящ адрес са 47 човека.

Към 13.00ч бяха гласували 115 човека от имащите право на глас, което представлява около 25% от  гласоподавателите. Очакванията са, че в следобедните часове активността ще се увеличи значително.

Двама са кандидатите, които се конкурират оспорвано за кметското място. Това са Людмила Симеонова и Илиян Иванов. И двамата живеят в село Богданов дол.

Людмила Симеонова се кандидатира за кметското място като независим кандидат. Тя е натрупала сериозен опит като старши специалист ЕСГРОАН в кметството на село Богданов дол близо пет години. Нейната кандидатура е подкрепена от ГЕРБ.

Илиян Иванов е издигнат за кмет от БСП. Той е бизнесмен и е познат добре на жителите на село Богданов дол.

До частичните местни избори в Богданов дол се стигна, поради това, че избраният на редовните избори кмет от ГЕРБ Анета Арсова си подаде оставката на 7.07.2022 г в Общинската избирателна комисия, по лични причини.

С решение на Общинския съвет, по предложение на групата съветници от ГЕРБ, за ВрИД кмет на Богданов дол, до частичните избори, бе избран Ангел Йорданов.