Елитното пернишко ОУ „Св. Иван Рилски“ празнува

Елитното пернишко ОУ „Св. Иван Рилски“ празнува

Повод за гордост имаха учениците от ОУ „Св. Ив. Рилски“ навръх патронния празник на училището- 19-ти октомври.

В конкурса на Община Перник „Струма разказва…“ с отличителни грамоти и награди бяха отличени Ели Борисова от V „г“, Ралица Рангелова от V „д“ и Венцислава Венциславова от V „д“. Талантливите момичетата писаха в проза и лирика и спечелиха сърцата на представително жури, част от което бе световно известната пернишка писателка Здравка Евтимова.

Момичетата бяха отличени в раздел проза и поезия и се наредиха сред изтъкнатите млади творци в  града, които на тържествената церемония бяха наградени с грамоти и материални награди лично от кмета на град Перник – Станислав Владимиров.

Училището отбеляза патронния си празник с различни инициативи.

На празника учениците те изразиха своето преклонение към своя патрон – закрилника, чудотвореца, светията Иван Рилски пред неговия паметник. Слънчевият ден бе отбелязан със състезателни игри в парка. С хъс и настроение учениците от пети, шести и седми клас тичаха и показаха добри резултати.

Ясен Драгомиров от V „г“, Калина Склярова от V „в“, Никола Костадинов от VI „в“, Изабела Винчова от VI „д“, Никола Венциславов от VII „а“ и Тина Хаджиева от VII „е“ бяха най-бързите в лекоатлетическия крос. Класиралите се на призови места спечелиха купи и медали.

Футболният турнир се състоя между пети и шести клас в оспорван двубой. Сборният отбор от пети клас победи сборния от шести. Достойна бе играта с емоционална покрепа от публиката. И двата отбора спечелиха футболни топки за представянето си в честно състезание.