Известна родна актриса побесня: Не ви ли е срам, пенсията е колкото тампон!

Известна родна актриса побесня: Не ви ли е срам, пенсията е колкото тампон!

Една от най-нашумелите актриси Диана Димитрова взриви мрежата с пост срещу политиците. Красавицата, пробира като д-р Огнянова, се разчувства в първия парламентарен ден, описвайки случка с пенсионер. Ето текстът от личния й профил:

„Ще започна така.

Днес, без да споменавам причината, бях в пощата. Станах свидетел, как човек по-възрастен от дядо ми, който е на 81г., получава пенсия. Беше се подпрял на бастуна си, някак достолепно, като властелин, смирено преброи 365 лева и стотинките остави с думите към служителката :

– Почерпете се кафе. Останах безмълвна.

След малко в мен се надигна необуздан гняв към хората, които днес бяха в Парламента. Думи, думи и празнота без действие.

Питам се като гражданин, като проста артистка – НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ?!

Но понеже разбирам от занаята, знам, че отговорът е НЕ.

Казвам си, не пиши такива постове, не говори с имена, знаеш, че си избрала да живееш в една от най-мафиотските страни в света, където всеки си мие ръцете с друг, където можеш да убиваш безнаказано ( ако имаш “закрилата“)

Може и да те няма след време, защото не лижеш задници …

Как може ежемесечните ми тампони да струват 10лв. и минималната пенсия да е това ?! Хората умират от немотия, от болести и липса на грижа, а Вие драги “велики управници“ не можете да разделите кокала?!

Мисля си, че проблемът е в нас, обикновените хора. Аз също съм в това число, защото позволението, тези “хора“ да влязат в домовете ни и да серат на дворовете ни, е наше.

Да се пуснеш по течението е най-естествено, но когато реката е пълна с кръв, самоубийството е доста неприятно.

На мен ми пука за България и няма да се цензурирам за в бъдеще, каквото и да ми струва това“.