Баба Ванга: Няма как да надхитрим съдбата

Баба Ванга: Няма как да надхитрим съдбата

„Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си“. Това е казала баба Ванга, говорейки за човешките взаимоотношения. Макар и сляпа, пророчицата притежавала дарбата да открива кой отива с лоши мисли при нея. И веднага го отпращала от Рупите. Днес, години след нейната смърт, мнозина си спомнят за думите ѝ, изречени по повод това каква е мисията ни на Земята, как да се държим с околните и управляваме парите, които никога не идват наготово.

Давайки пример с хитреците, които всеки от нас е срещал поне веднъж в живота си, тя обяснявала, че човек каквито и номера да прави на другия, в един момент ще спре, защото това му е писано от Бога. После другият, на който е навредил няма право да бъде снизходителен с него. В тази връзка гадателката винаги повтаряла на тези, които я посещават, да искат малко, за да могат да платят цената.

 Коя е Вангелия Пандева Гущерова?

 Тя е родена през 1911 година в Струмица. Нейното цяло име е Вангелия, но всички я познават с прозвището ѝ на пророчица – баба Ванга. През 1932 г. тя попада в буря, вследствие на която я намират с пълни очи с пясък. Така загубва своето зрение. Години по-късно изследователи смятат, че именно на въпросния инцидент се дължи нейната дарба да предсказва различни събития.

 През 1941 г. Ванга признава, че притежава ясновидски умения – нещо, на което не се гледа добре по онова време. Тя разкрива на много хора какво ще им се случи в бъдеще и познава. Започва да насочва много от своите посетители за техните здравословни проблеми и им дава ефективен лек с билки и в един момент пред дома ѝ се извиват опашки от чакащи, за да се възползват от нейната дарба. За нея научават дори и в чужбина.

 Кои са най-запомнящите се цитати за живота от баба Ванга?

 Гадателката казвала, че тези от обществото, които са нервни, просто се страхуват „от това онова“. По думите ѝ, не са те болни, а техният акъл. „Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани и да му пуснат края. Със страх не се живее“, обяснявала тя, давайки определение за един от бичовете на съвременното общество – стресът.

 Що се отнася до перипетиите, с които се сблъскваме по пътя към успеха, тя казвала така:

 „За всеки човек идват периоди на трудности – дори и за най-богатите, и за най-силните, затова човек трябва да бъде смирен, за да ги преодолее“.

 „Във всеки човек има добро и зло. Така е устроен човекът. За мене щастието се корени в търпението на човека“./ Tialoto.bg