В Перник бе открит Десетия републикански турнир „Кракра Пернишки“ за служители на МВР

В Перник бе открит Десетия републикански турнир „Кракра Пернишки“ за служители на МВР

Вчера в Перник бе открит традиционният вече Републикански турнир по стрелба с пистолет „Кракра Пернишки“ за служители на МВР. Организатори на турнира са Областната дирекция на МВР в Перник и  Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР и Спортна асоциация – МВР. За първи път тази година турнирът вече няма  е двудневен, а ще се провежда в продължение на три дни, съобщи говорителят на ОДМВР Венцислав Алексов. Състезанието се провежда под патронажа на директора на пернишката дирекция на полицията старши комисар Павел Млеканов.

Турнирът е основан през 2012 година, наименуван е на българския велможа и военачалник Кракра, съобщи Алексов и запозна гостите от цялата страна, пристигнали за турнира, с интересни факти, свързани с живота на храбрия воин.

В състезанието тази година участват представителни отбори на Главна дирекция „Жандармерия – специални операции и борба с тероризма“,  ГД ПБЗН, Академията на МВР , дирекция „Комуникационни и информационни системи“ – МВР , областните дирекции на силовото министерство в София, Перник, Бургас, Пловдив, Благоевград, Враца, Пазарджик, Ловеч, Кюстендил, Габрово , Монтана и Център аз специална професионална подготовка – Варна. Общо 75 състезатели от 16 подразделения ще се стремят да докажат чий мерник е най-точен. Отборите са съставени от трима мъже и две жени, а наградите ще бъдат отборни, комплексни и индивидуални.

Официални гости на откриването на турнира вчера бяха зам.кметът на община Перник Мирослав Стоицев, окръжният прокурор Галина Антова, Красимир Костадинов – директор на ТД „Национална сигурност“ – Перник, комисар Валентин Димитров – директор на пернишката ОД на МВР от 14 февруари 2012 до 8 август 2013 година, който е и основател на турнира по стрелба в Перник и други представители на силовото ведомство.

Участниците в спортната изява бяха поздравени от зам.кмета на община Перник Мирослав Стоицев, който припомни, че в изминалите две години пандемия и тежки събития в страната именно служителите на реда бяха на първа линия за опазването на здравето и живота на гражданите. Той пожела здраве и точен мерник на състезателите.

Главният инструктор по строева подготовка Емил Велев също припомни 2012 година, когато за първи път бе проведен турнирът „Кракра Пернишки“ и припомни заслугата той  да съществува. Именно по тази причина, в качеството си на председател на Стрелкова асоциация – МВР, отличавам със специална благодарност Валентин Димитров и му благодаря му лично, заяви Велев.

След като направи своето официално приветствие, комисар Йордан Николов откри официално десетото издание на Републиканския турнира по стрелба „Кракра Пернишки“.

А домакини и гости пък бяха поздравени специално от двете славейчета от школата на Марияна Янкулова към ДЮФА „Граовче“ Рая Михайлова и София Хейцман.